Przejdź do treści

Jak połączyć zdublowanych klientów?

Proces łączenia zdublowanych klientów pozwala na uporządkowanie danych w systemie, zapewniając ich przejrzystość i eliminując duplikaty.


1. Przejście do zakładki „Klienci”

  1. Otwórz zakładkę „Klienci” na pasku menu w systemie voxCRM.
  2. Wyświetli się lista wszystkich klientów zapisanych w systemie.

2. Wyszukiwanie zdublowanych klientów

  1. Wyszukaj klientów, którzy zawierają te same dane (np. numer telefonu, adres e-mail).
  2. Zaznacz dwóch klientów, których dane chcesz połączyć, korzystając z ikony kwadratu znajdującej się po lewej stronie każdego wpisu.

    Uwaga: System pozwala na jednorazowe połączenie tylko dwóch klientów.


3. Rozpoczęcie procesu łączenia

  1. Po zaznaczeniu klientów:
    • Rozwiń listę akcji, klikając przycisk „Wykonaj na zaznaczonych”.
    • Wybierz opcję „Połącz zdublowanych klientów”.
    • Kliknij przycisk „Wykonaj”.

4. Wybór domyślnego klienta

  1. Wyświetli się lista wybranych klientów.
  2. W kolumnie po prawej stronie znajdź pole z kółeczkami (radio button).
  3. Wybierz klienta, który ma zostać klientem domyślnym.

    Informacje, które występują w obu rekordach, zostaną zachowane zgodnie z danymi klienta domyślnego.


5. Finalizacja łączenia

  1. Po wyborze klienta domyślnego kliknij przycisk „Połącz”.
  2. System skopiuje wszystkie dane i powiązania (np. leady, zgłoszenia, aktywności) z drugiego klienta do profilu klienta domyślnego.
  3. Proces łączenia zostanie zakończony, a zdublowany rekord klienta zostanie usunięty z listy.