Jak grupowo włączyć i wyłączyć strefę klienta?

System voxCRM umożliwia włączanie lub wyłączanie strefy klienta dla wielu użytkowników jednocześnie, co może zaoszczędzić czas w przypadku większej liczby klientów. Aby skorzystać z tej funkcji, można postępować według poniższych wskazówek.

Wyszukiwanie klientów

Przejście do zakładki "Klienci" pozwala na dostęp do listy wszystkich klientów w systemie. Na górze strony znajduje się zestaw filtrów umożliwiających precyzyjne wyszukanie klientów, dla których ma zostać wykonana operacja. W dostępnych filtrach można uwzględnić m.in.:

  • Imię, nazwisko, e-mail, numer telefonu.
  • ID klienta, nieruchomość, powiązany projekt, budynki, etap inwestycji.
  • Status klienta, źródło pochodzenia, doradca, miejscowość, województwo.
  • Klasyfikacja, powód zakończenia współpracy, data utworzenia (od-do).
  • Zgody, powiązana umowa, przypisane projekty, aktywności, zgłoszenia.
  • Numer karty rabatowej.

Po wybraniu odpowiednich filtrów i zatwierdzeniu wyników można przejść do dalszego kroku.

Zaznaczanie klientów

Na liście wyników wyszukiwania widoczne są pola wyboru po lewej stronie każdego wiersza. Zaznaczenie tych pól pozwala wskazać klientów, dla których ma zostać wykonana dana operacja.

Wybór akcji

Nad listą znajduje się rozwijane menu "Wykonaj na zaznaczonych". Po jego rozwinięciu dostępne są dwie opcje związane ze strefą klienta:

  1. Włącz strefę klienta
  2. Wyłącz strefę klienta

Po wybraniu odpowiedniej opcji należy kliknąć przycisk "Wykonaj".

Potwierdzenie akcji

W przypadku wybrania opcji "Włącz strefę klienta", system wyświetli komunikat, informując, że dane dostępowe do modułu strefy klienta zostaną wysłane na adresy e-mail zaznaczonych klientów.

Jeśli natomiast zostanie wybrana opcja "Wyłącz strefę klienta", system poprosi o potwierdzenie decyzji, wyświetlając komunikat:
"Czy na pewno chcesz wyłączyć strefę klienta dla wybranych klientów?"